Persbericht
NVVE: ‘Aanbevelingen ministerie onbruikbaar’
De voorlichtingscampagne om het levenseinde bespreekbaar te maken (Trouw van 20 juni), is een goed initiatief. Maar op deze manier zijn de aanbevelingen van het ministerie van VWS onvolledig en dus onbruikbaar. Dat zegt NVVE-directeur Agnes Wolbert. De NVVE vraagt zich af waarom euthanasie niet in de campagne aan de orde komt.

Persbericht

Uitvaartbranche steeds duurzamer

BGNU reikt position paper Duurzaamheid uit aan directeur Après la Vie
Dinsdag 18 juni 2019, komt de uitvaartbranche bijeen voor een presentatie over duurzaamheid bij uitvaarten. Branchevereniging BGNU reikt de position paper over duurzame uitvaarten die zij samen met de Stichting GreenLeave heeft opgesteld vanmiddag uit aan Anja van Wingerden, directeur van opleidingsinstituut Après la Vie.

Persbericht

Stand van de Uitvaartbranche 2018. Met feiten, cijfers en analyses

Eind mei verscheen de Stand van de Uitvaartbranche 2018. Deze uitgave zet cijfers, prognoses en analyses over de uitvaartbranche in 2018 op een rij. Naast cijfers bevat de Stand van de Uitvaartbranche overzichten van onder meer branche organisaties en is er een hoofdstuk over maatschappelijke ontwikkelingen en trends opgenomen.

Drie nieuwe bindende adviezen van de Ombudsman Uitvaartwezen

1. De vertrokken rouwauto
2. Respectloos handelen
3.Misleiding?
    

Persbericht

Orgaandonatie na euthanasie

Orgaandonatie na euthanasie kan vaker dan gedacht. Het komt echter nog niet veel voor. In Nederland is het enkele tientallen keren gedaan. Vanzelfsprekend moet u eerst om euthanasie vragen en de gebruikelijke procedure daarvoor doorlopen.