boek_Dood_maar_niet_vergeten_Aje_Kirkhaof_in_Roermond
'Dood, maar niet vergeten'.
Subtitel: 'Graven en grafkelders op d'n Aje Kirkhaof in Roermond'.

De Roermondse begraafplaats 'd'n Aje Kirkhaof' nabij de Kapel in 't Zand, is één van de oudste algemene begraafplaatsen in ons land. De begraafplaats kent vele historische graven en grafmonumenten. Een driehonderdtal daarvan gaf aanleiding tot verder onderzoek en beschrijving.

Al jarenlang verzorgt de Stichting Oude Kerkhof rondleidingen over de monumentale begraafplaats.

Ook als gids probeert auteur John Vaessen samen met zijn collega-rondleiders belangstellenden te interesseren in de historie van de begraafplaats die beschouwd kan worden als de afspiegeling van twee eeuwen Roermondse geschiedenis.

In zijn boek 'Dood, maar niet vergeten' legt John Vaessen, behalve op de bekendste grafmonumenten, ook een sterke nadruk op de minder bekende graven. Graven die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog, geestelijken, lokale industriëlen, kunstenaars, adel, 'kermisadel' en een groot aantal 'gewone Roermondenaren' dat onopvallend leefde in het 19de en 20ste eeuwse Roermond. Dat maakt het boek extra interessant voor tal van Roermondse families wier naam verbonden is aan de begraafplaats en een bron voor verder historisch onderzoek. Het boek is vormgegeven in A4 formaat en bevat 248 rijk geïllustreerde pagina's. 

Auteur is John Vaessen. Het boek wordt uitgegeven door de Stichting Oude Kerkhof Roermond.

Terug naar Boekenlijst